MENU

Taman Bunga Kertas Tuanku Lailatul Shahreen

   

 

Taman Merdeka

  

 

Denai Larian Pengkalan Asam

   

 

@page_break@

LADANG TEBU, CHUPING PERLIS.

 

 

Ladang Tebu Chuping, Perlis merupakan ladang tebu yang terbesar di Malaysia dengan keluasan 8062 hektar. Ia merupakan kawasan terpanas di Malaysia, dimana suhu yang tertinggi pernah direkodkan adalah 40.1 darjah celcius pada 9 April 1998.

 

Dataran Rindu Alam

  

 

Laman Brasmana Kuala Perlis

 

 

@page_break@

Taman Rekreasi Tasik Melati

tasik melati

Tasik Melati merupakan sebuah tasik yang kecil tetapi sungguh permai. Ia bertempat di kawasan paya tanah rendah dan lokasinya lebih kurang 8 km timur dari Kangar. Tasik Melati ialah sebuah tasik yang cetek. Lebih daripada 150 tebing pulau dapat dilihat dari Tasik Melati. Sampan disediakan bagi pengunjung yang ingin mendayung sambil menikmati pemandangan.

 

Taman Rekreasi Sungai Batu Pahat

  

 

Air Terjun Genting Kubu

 

Taman Negeri Wang Kelian

Taman Negeri Wang Kelian, merupakan syurga bagi pencinta alam dan penggemar eko-pelancongan. Berdekatan dengan sempadan Thai, terdapat 1,000 ha kawasan dalam Hutan Simpan Mata Ayer yang merupakan harta biodiversiti yang tidak ternilai. Hutan batu kapurnya juga kaya dengan fauna, termasuk pelbagai jenis burung, mamalia dan reptilia. Bagi penggemar jungle tracking, pengembaraannya bermula dari kawasan perkhemahan hingga ke Gua Wang Burma.